Kategorier
Säkerhet

Säkerhetsdörrar för BRF – en trygg investering

Tåliga säkerhetsdörrar kan höja tryggheten för dig och din familj, men även värdet på BRF-föreningens fastighet, med både SSF-standard och estetik i åtanke.

Att skaffa säkerhetsdörrar till bostadsrättsföreningen är lite som att ha en schweizerkniv i äventyrssammanhang – man vet aldrig när man behöver den, men när tillfället väl dyker upp är man glad att ha den. Säkerhetsdörrar är inte bara en dörr, det är en gräns mot den stora, vida världen. En barriär mot oinbjudna gäster som tänker göra sig hemmastadda utan inbjudan.

Men tåliga säkerhetsdörrar för din BRF är mer än så, en säkerhetsdörr är också en stabil kompis som håller ljudet från trapphuset ute och rentav kan hålla röken borta om det börjar brinna på andra sidan dörren.

Viktiga egenskaper hos säkerhetsdörrar för din BRF

Så hur väljer man då? Det är inte bara att ta vilken dörr som helst. Du vill nog gärna även tänka på estetiken. Säkerhetsdörrar kommer i olika former, färger och material. Så när ni väljer, tänk på hur dörrarna kommer att se ut i ert trapphus. Passar de in med den övriga inredningen, eller kommer de att sticka ut? Handen på hjärtat, en väl vald dörr kan göra underverk för första intrycket av era lägenheter.

Dessutom är det viktigt att se till att dörren lever upp till de svenska säkerhetsstandarderna. Se till att den är testad och certifierad enligt Svenska Stöldskyddsföreningens (SSF) normer. Ett bra låssystem, kanske till och med med elektroniska inslag, är också en möjlighet. Vi lever ju ändå i det tjugoförsta århundradet, eller hur?