Kategorier
Jurist

Bodelning – så gör man det smidigt

Lär dig hur du genomför en smidig och rättvis bodelning. Få de tips som behövs för att ni ska kunna dela upp minnessaker och tillgångar rättvist och utan strid.

När livet tar en ny vändning och man finner sig mitt i ett hav av kartonger, minnen och kanske en och annan tår som trillar utför kinden. Ja, då är det troligen dags för en bodelning. Det handlar om att dela upp det som varit gemensamt på ett sätt som känns rättvist. Vem ska egentligen ha den där statyn ni köpte på semester i Visby? Och vad gör man med soffan som ni båda faktiskt tycker är ful, men ändå har en speciell plats i hjärtat?

ABC för bodelning

Låt oss vara realistiska – bodelning är ingen dans på rosor. Det kan vara knepigt att komma överens, särskilt när man också ska hantera all den sorg och besvikelse som en separation kan innebära. Men oroa dig inte, ta det bit för bit. Första steget är att skapa en lista över allt som ska delas upp. Ja, vi menar allt – från saltkvarnen till bilen.

Sedan gäller det att sitta ner tillsammans, om möjligt, och försöka komma överens. Det är viktigt att tänka på att även om det finns en del juridiska aspekter att tänka på, så är det också mycket som handlar om att hitta det där mellanmänskliga – okej, du tar soffan, jag tar statyn och det blir bra.

Ta reda på mer genom att besöka: svenskbodelning.se